• Wij houden van natuurlijk
  • Lage verzendkosten!
  • Vanaf €75 gratis verzending!
Vitamine D3 magnesium Pure Roots NL

Het belang van Vitamine D3 en Magnesium

 

 

Voor sommige vitamines geldt dat het goed is om ze te combineren, zodat ze door het lichaam beter worden opgenomen. Zo gaan vitamine D en magnesium goed samen. 
Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken.De zon is nog altijd de beste manier om je vitamine D-waarde te optimaliseren. Om een goed beeld van je vitamine D-waarde te krijgen moet je het minimaal 2 keer per jaar te laten meten.

Veel mensen weten echter niet dat vitamine D-supplementen geen uitwerking hebben zonder magnesium.
Onderzoekers benadrukken dat het belangrijk is om voldoende magnesium binnen te krijgen, omdat het helpt bij de activering van vitamine D, zodat het door je lichaam kan worden gebruikt.

VITAMINE D3

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Tenminste zo wordt het genoemd, feitelijk gezien is vitamine D geen vitamine, maar een hormoon dat ons lichaam zelf kan aanmaken. Onze huid vangt de straling van de zon op en maakt daar vervolgens vitamine D van, vandaar ook de toepasselijke bijnaam, de zonnevitamine.

Wat is het verschil tussen vitamine D en Vitamine D3?
 Je kan vitamine D onder verdelen in twee vormen, namelijk vitamine D2 (plantaardig) en vitamine D3 (dierlijk). De vitamine D vorm die je lichaam zelf aanmaakt, is vitamine D3. Naast dat vitamine D3 in je huid wordt gevormd, komt vitamine D3 van nature in een aantal voedingsmiddelen voor.

Mensen met een laag magnesium gehalte zijn minder goed in staat om vitamine D op te nemen in hun lichaam. Het blijkt dat magnesium van groot belang is bij het activeren van vitamine D. Daarnaast is een voldoende hoeveelheid aan vitamine D in het lichaam van belang voor een betere opname van magnesium in het maagdarmstelsel.

Magnesium

Magnesium is belangrijk voor de werking van onze spieren en het skelet en zorgt voor het behoud van sterke botten en tanden. Daarnaast is magnesium goed voor het geheugen en activeert het bovendien de natuurlijke energie in ons lichaam. Zo hebben fanatieke sporters bijvoorbeeld een verhoogde behoefte aan magnesium doordat ze veel zweten. Wat extra magnesium kan ook goed zijn als je te maken hebt met stress of inspanning.

Magnesium zit vooral in groene groenten, banaan, noten, havermout (pap), volkorenbrood, banaan, soja, cacao en nog veel meer. Helaas is door overbemesting, industrieel voedsel, verpakte groenten, schrale bodem en landbouwgif de magnesium grotendeels uit onze voeding verdwenen.
Meer informatie over Magnesium klik hier.

 

Bekijk onze verschillende producten:
Vitamine D3 producten
Magnesium producten

Voordeelpakketten